Mand lægger gulv

Trægulv vs. gulvtæppe – hvad skal man vælge

De fleste mennesker, finder et smukt og gammelt trægulv, meget mere charmerende end et gulv, med et gammelt og halvbeskidt gulvtæppe på. Trægulve er ikke blot smukkere og mere charmerende at kigge på, men også en del lettere at skulle vedligeholde. Et trægulv kan, modsat et gulvtæppe, let vaskes og dermed se helt nyt ud igen. Tæpper kan også sagtens støvsuges, men oftest kan det være svært at få det hele med, ligesom at det ikke er så ligetil, hvis gulvtæppet skal renses og vaskes. For at klare den opgave, er det nødvendigt med specielt udstyr. Et trægulv kræver blot en våd klud eller en moppe og ser det helt nyt ud igen. I denne artikel kommer vi med nogle fordele og ulemper, ved de to forskellige typer overflader, sådan så du kan beslutte hvad du vil have, ud fra en logisk og praktisk baggrund.

Gulvtæpper

Gulvtæpper er populære i mange hjem rundt om i landet, men selvom det er populært, så betyder det ikke at det er praktisk og let at holde. De fleste gulvtæpper kan let støvsuges, men en stor del, har så tyk en overflade, at det er svært at få alle krummer og hår med op, og kan derfor kræve specialudstyr, hvis man vil have det fuldstændigt rent. Der er dog også nogle fordele ved at have gulvtæpper. Det gælder især folk der bor i etageejendomme. Her kan et gulvtæppe være med til at dæmpe støj, især for underboerne. Dette er noget de især vil sætte pris på, hvis i har et eller flere børn, som elsker at hoppe, løbe og råbe og skrige.

Trægulve

Et trægulv er som sagt utroligt let at rengøre. Det kræver ikke andet end en moppe, eller en våd klud og så er det skinnende rent igen. Trægulve er lette at holde, hvilket er den største fordel for mange. Det kræver dog et minimum af vedligeholdelse, men ikke noget de fleste ikke kan overkomme. Det kan nemlig være nødvendigt at slibe gulvet ned og lakere det, med jævnet mellemrum. Dette er noget som man selv kan gøre, forudsat man ved hvordan man skal gribe det an. Hvis man ikke ved dette, så kan https://byggeribloggen.dk/ være et rigtigt godt sted at starte. Her kan man finde råd og vejledning, til mange forskellige byggerelaterede opgaver og projekter. Man kan også finde rådgivning i de store byggemarkeder og tæppeforretninger, så man kan være helt sikker på, at man træffer den rette beslutning.