Mand i gang med haveprojekt

3 gør det selv projekter til sommeren

Sommeren er det perfekte tidspunkt til at sætte gang i nye udendørs projekter. Hvis du ikke har de store planer denne sommerferie, er det en oplagt mulighed for at sætte gang i et godt sommerprojekt. Men hvad skal du lave? Måske står du ikke og mangler noget specifikt, men vil stadig gerne have et projekt du kan hoppe i arbejdsjakken og hygge dig med. Her får du inspiration til 3 gør det selv projekter, som alle kan klares på en sommer.

Lav en urtehave

Hvis du ikke allerede har en urtehave, er starten af sommeren et oplagt tidspunkt at lave en på. Her kan du plante alt fra krydderier, til jordbær, til kartofler. Du skal blot have fundet et godt sted i haven, og derefter bestemt dig for, hvilken type urtehave det skal være. Det kan være du vil lave højbede, en have kun med krydderurter, eller en have kun med bær. Der er et utal af muligheder, men første skridt er, at få fastlagt hvor urtehaven skal være, og hvad du vil gro. Herefter kan du begynde at købe materialer og frø til at lave den.

Klik her og find jord, flis og andet du måtte have behov for, for at lave din urtehave.

Byg en terrasse

Har du ikke allerede en terrasse? Så er sommeren det perfekte tidspunkt at bygge en på. Det er et sjovt gør det selv projekt, som samtidig giver dig en skøn terrasse, hvor du kan få masser af kvalitetstid med venner og familie mange år frem. Få evt. en ven eller to til at hjælpe dig med at bygge terrassen. Her skal du blot have et par kolde øl klar til dem, og det bliver uden tvivl en hyggelig sommer.

Inden du går i gang med at bygge terrassen, skal du naturligvis have fundet ud af, hvilken type terrasse det skal være. Skal det være en træterrasse, en terrasse lagt med herregårdssten, eller noget helt tredje? Skal den være overdækket eller ej, lille eller stor? Når du har fået afklaret disse spørgsmål, kan du så småt gå i gang med at anskaffe dig materialerne, og så er det ellers bare at trække i arbejdsjakken, og gå i gang med dit sommerprojekt.

Lav en hyggelig bålplads

At lave en bålplads, er et hyggeligt lille sommerprojekt, som du kan lave på en dag. Har du børn er det endda noget de kan være med til. Det eneste i skal gøre er at finde en god plads til bålstedet, og efterfølgende grave et lille hul. Herefter lægger i fliser eller sten rundt om, og du har en lille hyggelig bålplads. Så er det ellers bare om at få lavet noget snobrødsdej og snittet nogle snobrødspinde, og efterfølgende få tændt op i bålet!